Loading...

  • Blazer van een orkest
  • Close-up van een saxofonist
  • Bassist van een band op het podium
  • Close-up van strijkers van een orkest

Wij zijn er voor jou!

Dorine Schoon Voorzitter

Portretfoto van Dorine Schoon

Als freelance hoboïste speelde Dorine bij de grote Nederlandse orkesten (oa het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Balletorkest en het Metropole Orkest), is ze actief als kamermusicus en wordt ze regelmatig gevraagd voor cd- en tvopnames. Daarnaast heeft ze als speler in diverse muziektheaterproducties gestaan.
Inmiddels is ze naast hoboïste een veelgevraagd spreker en adviseur als het gaat over freelance musici en de arbeidsmarkt van de culturele en creatieve sector.

Dorine is samen met Caroline de oprichter van het PvFM en zet zich in voor een eerlijke en duurzame beroepspraktijk, waarbij ze de Fair Practice Code als uitgangspunt neemt.

Ze zet zich met name in voor de remplaçanten (freelancers) van de grote Nederlandse beroepsorkesten. Ook staat ze regelmatig diverse media te woord over alles wat met freelance musici te maken heeft en doet ze de socials van het PvFM.

Website
Email

Caroline Cartens Secretaris/Penningmeester

Portretfoto van Caroline Cartens

Caroline Cartens studeerde Cum Laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, de ‘Dutch National Opera Academy’ in Amsterdam en de CNIPAL-opera studio. Ze was prijswinnares op het ‘Concours International d’Opera de Marseille’.

Caroline maakt nu al een aantal jaren deel uit van de vertegenwoordiging van de freelance koorzangers bij De Nationale Opera. Daarnaast is ze programmamanager van Practicum Musicae, de link tussen de Universiteit Leiden en het Koninklijk Conservatorium.

Caroline zet zich in om de arbeidsvoorwaarden voor musici te verbeteren en doet dat onder andere als Penningmeester van de Creatieve Coalitie.

In haar vrije tijd studeert ze rechtsgeleerdheid en fiscaal recht aan de Universiteit Leiden.

Website
Email

Merijn Dijkstra Algemeen bestuurslid

PvFM

Merijn Dijkstra studeerde aan het Conservatorium in Utrecht (HKU), Lichte Muziek Zang. Sindsdien is hij als freelance zanger en theatermaker vooral bekend geworden met de Nederlandse a cappella groep iNtrmzzo.

Merijn schrijft veel vocale arrangementen, heeft meegewerkt aan vele CD opnames en heeft tientallen theater voorstellingen in binnen-en buitenland op zijn naam staan. Hij heeft o.a. samengewerkt met Herman van Veen, Bram Vermeulen, Cor Bakker, Ramses Shaffy. Ook was hij te zien in diverse tv programma's als De Schreew Van de Leeuw, The Sing-Off, Televisierring Uitreiking, ZDF Morgenmagazin enz.

Merijn is is als zanger werkzaam voor Stichting Diva Dichtbij en is daarnaast ook webontwerper en trainer/coach op het gebied van presenteren en faciliteren van workshops en keynotes.

Website
Email

Helmke Janssen Algemeen bestuurslid

PvFM

Helmke Jansen behaalde haar masterdiploma hobo met onderscheiding voor ‘Expressie en Kracht’ aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Remco de Vries en Bart Schneemann. Ze was Academist bij het Residentieorkest. Met haar eigen ensembles, het Furore Blaaskwintet en Treeo Hout, speelt zij regelmatig in kamermuziekseries en festivals door het hele land en verzorgde daarnaast diverse optredens voor radio en televisie.

Helmke remplaçeert bij een groot aantal ensembles en orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en het Doelen Ensemble.

In 2014 ontving Helmke haar mastertitel voor ‘Clinical Child and Adolescent Studies’, een studie die zij combineerde met het conservatorium. Daarnaast schreef ze een thesis over autisme, muziekperceptie en muziektherapie.

Website
Email
(foto Helmke: Petar Stoykov)

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.