Loading...

PvFM Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de PvFM nieuwsbrief.

* indicates required
/ / ( dd / mm / yyyy )

Selecteer op welke manier het Platform voor Freelance Musici contact met u mag opnemen:

U kunt zich ten allen tijde uitschrijven door op de link in de footer van onze emails te klikken. Voor meer informatie over ons privacy beleid bezoekt u onze website.

Wij gebruiken Mailchimp als ons marketing platform. Door hieronder te klikken op Inschrijven gaat u ermee akkoord dat uw informatie nar Mailchimp wordt verstuurd om verwerkt te worden. Lees meer over het privacy proces van Mailchimp.

  • Blazer van een orkest
  • Close-up van een saxofonist
  • Bassist van een band op het podium
  • Close-up van strijkers van een orkest

FAQ

Vragen over het lidmaatschap

Waarom zou ik PvFM’er worden? Lidmaatschap

Omdat we samen sterker staan! De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de grootte van de achterban van het PvFM indruk maakt. Niet alleen politiek gezien, maar ook bij vakbonden, werk- en opdrachtgevers en diverse media. In nog geen drie jaar heeft het PvFM nu al enorme impact!
Het lidmaatschap biedt je veel voordelen; je kunt gebruik maken van onze kennisbank en ons netwerk, we organiseren bijeenkomsten en interessante lezingen, je mag je vragen voorleggen aan het team van het PvFM en last but not least: je bent onderdeel van een geweldige groep freelance musici die elkaar helpt, inspireert en opkomt voor hun rechten en wensen!

Wordt er iets van mij verwacht als ik me aansluit? Lidmaatschap

Hoe groter we zijn, hoe sterker we staan! Met jouw bijdrage maken we onze werkzaamheden mogelijk en kunnen we ons inzetten voor jou en je mede-PvFM’ers. Er zijn geen verplichtingen (behalve natuurlijk je contributie), maar we verwachten van onze achterban dat ze achter de doelstellingen van het PvFM staat en daarnaar handelt. 

Wat doet het PvFM met mijn geld? Contributie

Tot nu toe hebben de initiatiefnemers samen met tientallen aanjagers en sympathisanten onbezoldigd gewerkt voor het PvFM. Maar willen we groter worden en investeringen kunnen doen dan hebben we donateurs en freelance musici nodig die zich aansluiten. Met jouw bijdrage kunnen we het aanbod voor de PvFM'ers uitbreiden en verder ontwikkelen, bijeenkomsten organiseren en uiteraard onze lobby voortzetten!
Daarnaast is er geld nodig voor praktische zaken als online beheer en tools, organisatie- en bureaukosten, reiskosten, bankrekeningen, drukwerk en promotie en het lidmaatschap van koepels zoals de Creatieve Coalitie etc.
Iedereen die is aangesloten draagt bij, zodat wij ons kunnen blijven inzetten voor jou!

Hebben jullie ook zoiets als een ledenvergadering zoals bij een vereniging? Lidmaatschap

Het PvFM is een democratische stichting.
Onze stichting organiseert een jaarlijkse deelnemersvergadering waar iedere aangeslotene welkom is. Verder is het mogelijk om je in werkgroepen direct in te zetten voor wat jij belangrijk vindt.
Wij staan ervoor dat we jouw belangen vertegenwoordigen en doen dat graag samen met jou.

Ik heb een uitnodiging gekregen maar wil hier geen gebruik van maken. uitnodiging persoonsgegevens

Heb je een uitnodiging ontvangen voor het lidmaatschap van het PvFM maar wil je hier geen gebruik van maken? In dat geval kan je de uitnodiging simpelweg negeren. Als je uitgeschreven wilt worden uit ons databestand, stuur dan een mail. We zullen je verzoek zo snel mogelijk verwerken.

Kan ik mijn contributie aftrekken van de belasting? Contributie belasting

ZZP
Ja, dat kan als je ZZP'er bent. De kosten die je maakt om aangesloten te zijn bij het PvFM zijn zakelijke kosten, deze mag je aftrekken van je winst.

Verloond
Als je verloond wordt, kan je de contributie niet aftrekken van je inkomstenbelasting. Je kunt wel aan je werkgever vragen om (een gedeelte van) je contributie te betalen. Er zijn hier namelijk afspraken over gemaakt in de CAO’s. Je werkgever kan de bijdrage op zijn beurt weer aftrekken van zijn belasting.
Check in je CAO wat hierover is afgesproken.

Waarom zou ik nog PvFM'er worden als ik al lid ben van een vakbond? vakbond

Wat goed dat je lid bent van een vakbond! Op die manier kun je o.a. meebepalen over je cao en juridische bijstand krijgen.
Het PvFM is specifiek bedoeld voor freelance musici. Wij kunnen gerichte hulp bieden waar nodig, in de lobby vakspecifieke informatie gebruiken en aanbod ontwikkelen dat aansluit op freelance musici.
Ons netwerk is groot en de lijntjes zijn kort. Doordat de mensen van de organisatie van het PvFM zelf ook werken als freelance musicus, weten ze wat er speelt en zijn ze heel direct te benaderen. Het PvFM reageert snel op actuele ontwikkelingen en heeft een direct en warm contact met jou.

Wat kost het om mee te doen met het PvFM?

Vanaf het nieuwe kalenderjaar bedraagt de contributie €120,- per jaar. Deze kosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting.

Werken jullie samen met de Kunstenbond/Ntb? Kunstenbond Ntb

Wij werken met vele belangenverenigingen en organisaties samen, ook met de Kunstenbond/Ntb. Sterker nog, mede door hen konden wij starten met het Platform en werden we zelfs een jaar lang gesponsord om ons werk te kunnen doen! Wij overleggen regelmatig met elkaar en geven hen input. Dit is niet alleen goed voor De Kunstenbond/Ntb, maar ook voor het PvFM zelf. Immers, samen staan we sterk(er)!
Het PvFM zoekt graag samenwerking, maar blijft ten alle tijden een onafhankelijke club, wij bepalen onze eigen koers!

Zit er BTW op de aansluitkosten?

Het PvFM is een stichting en daardoor niet btw-plichtig. Er zit dus geen btw op de lidmaatschapskosten.

Vragen over de aanmelding

Ik ben freelancer, maar ben ook gedeeltelijk in loondienst. Kan ik dan wel PvFM'er worden?

Ja, dat kan. Een gemengde beroepspraktijk komt bij musici regelmatig voor. Zorg er bij je aanmelding wel voor dat je 'ja' selecteert bij de vraag 'Ben je freelance musicus?'.

Mijn betaling is verlopen betaling iDeal

Als je te lang wacht met betalen nadat je de iDeal betaling bent gestart dan verloopt deze. Je kan de betaling opnieuw starten door de link in de email die je van ons hebt ontvangen nog een keer aan te klikken. Lukt dit niet? Mail ons dan. Wij sturen je een nieuwe factuur.

Mijn e-mailadres bestaat al email foutmelding

Mogelijk stond jouw e-mailadres al in ons systeem omdat je je al eerder had aangemeld via een Facebook actie. Kijk in je mail (ook je spam!). Als het goed is vind je daar een uitnodiging om je account te activeren. Lukt dit niet? Mail ons!

Vrienden van het PvFM

Kan ik mijn donatie aan het PvFM aftrekken van de inkomstenbelasting? Vriend doneren belasting

De Stichting Platform voor Freelance Musici heeft een Culturele ANBI status aangevraagd. Deze status zal (als we deze verkrijgen) gelden voor heel 2021 met terugwerkende kracht. Dit betekent dat je jouw gift aan het PvFM voor 125% mag aftrekken van de inkomstenbelasting.

Rekenvoorbeeld:
Stel dat je €120,- schenkt aan het PvFM. Dit betekent dat je dit voor €150,- als giften mag opvoeren bij je aangifte inkomstenbelasting. Je betaalt dan €55,65 euro minder aan inkomstenbelasting, wat betekent dat jouw bijdrage aan het PvFM slechts € 64,35 kost.

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.