Oproep tot eenheid en solidariteit na verkiezingsuitslag

De kiezer heeft gesproken. Er heerst onvrede en onzekerheid onder een groot deel van de stemmers. Een meerderheid koos voor een rechtser beleid. We weten nog niet hoe de komende coalitie eruit komt te zien, maar we maken ons zorgen. Niet alleen over de positie van minderheden, andersdenkenden en de rechtsstaat, maar ook over de toekomst van musici en iedereen die werkt in de culturele sector.

Er is bij de grootste partijen (op GL-PvdA na) globale consensus over het cultuurbeleid: geen investeringen en verkapte bezuinigingen door het verhogen van de btw. Een nieuwe kaalslag voor de muzieksector dreigt!

Wij vinden het niet passend voor een beschaafd land om te bezuinigen op kunst en cultuur. Cultuur is belangrijk voor onze samenleving en het behoud ervan draagt bij aan de diversiteit en rijkdom van Nederland.

Wij, de musici van Nederland, maken Nederland rijker en mooier. Blijf dus muziek maken! Je hebt zoveel te bieden. Laten we niet in pessimisme vervallen, maar ons verenigen!

We vragen je om je juist nu aan te sluiten bij het PvFM , zodat we achter de schermen invloed kunnen uitoefenen op het coalitieakkoord en voor de schermen kunnen laten horen hoe belangrijk muziek is, voor iedereen. Met hoe meer wij zijn, hoe groter onze slagkracht.

Het PvFM ís de muziek van Nederland! We doen het samen, en jij hoort daarbij.

Klik hier om je NU aan te sluiten

Vergelijkbare berichten