Rechtszaak tegen de staat

Ongelijke behandeling van werkenden die worden getroffen door de corona-maatregelen.

Het PvFM steunt De Werkvereniging in hun gang naar de rechter. De Werkvereniging vindt het onbegrijpelijk en onrechtvaardig dat het kabinet er door middel van de bestaande noodsteun maatregelen voor kiest de kloof tussen werkenden op basis van de contractvorm te vergroten. Daarom stappen zij naar de rechter. Aanklacht: ongelijke behandeling van werkenden die worden getroffen door de corona-maatregelen. Het PvFM ondersteunt deze aanklacht van harte, aangezien freelance musici vanaf het begin van de coronacrisis niet of nauwelijks in aanmerking komen voor financiële steun, terwijl collega’s in vaste dienst volledig worden doorbetaald. Freelancers die worden getroffen door de coronacrisis krijgen hun inkomen aangevuld tot maximaal bijstandsniveau, terwijl voor werknemers hun inkomen wordt gegarandeerd tot 3x modaal. Dit is niet alleen onrechtvaardig omdat de coronacrisis geen ondernemersrisico is, maar ook omdat noodsteun van ons belastinggeld wordt betaald. Iedereen zou daar dus aanspraak op moeten kunnen maken.
Het CPB waarschuwde al in 2020 dat de smalste schouders de zwaarste lasten dragen. Bij de laatste lockdown is ervoor gekozen om de NOW intact te laten en de eisen van een minimale omzetdaling zelfs te verlagen. Terwijl de zelfstandigen, die al twee jaar interen op hun buffers, met een nieuwe regeling en verhoogde eisen worden geconfronteerd.
Wij gunnen alle werkenden die getroffen worden door de corona-maatregelen gepaste en proportionele noodsteun, want alleen SAMEN komen we uit deze crisis!

Omdat de Werkvereniging niet over de financiële middelen beschikt om deze rechtszaak te bekostigen, is er een crowdfunding-campagne opgezet. Help je mee deze belangrijke rechtszaak te bekostigen? Klik hier!

Vergelijkbare berichten