Het PvFM is een Culturele ANBI

De Belastingdienst heeft stichting PvFM afgelopen week aangemerkt als een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Met deze beslissing geeft de Belastingdienst aan dat het PvFM onmisbaar is voor de Nederlandse cultuur en dat ze het waard vinden om de strijd voor betere arbeidsvoorwaarden, meer solidariteit en een groter draagvlak voor freelance musici te ondersteunen.

Waarom is deze ANBI zo belangrijk voor het PvFM?
Behalve erkenning voor ons werk, betekent het ook een volgende stap in onze professionalisering. Alsof we het volgende level hebben gehaald! Je moet namelijk aan behoorlijk wat eisen voldoen om voor een culturele ANBI in aanmerking te komen. Het voelt goed dat deze zaken nu zwart op wit staan; een garantie van de professionaliteit van het PvFM. Én het levert ook nog iets op voor jou…

Wat betekent dit voor jou?
Jouw gift en/of jaarlijkse bijdrage aan het PvFM mag je voor 125% aftrekken van de inkomstenbelasting.

Rekenvoorbeeld:
Als je PvFM’er bent is je periodieke bijdrage aan het PvFM voor 125% aftrekbaar. Je jaarlijkse bijdrage van €120,- mag je dan opvoeren naar €150,-. Je betaalt dan €55,65 euro minder aan inkomstenbelasting. Dit betekent dat jouw bijdrage aan het PvFM dan nog €64,35 per jaar kost.
Lees
hier meer over het doen van giften en belastingaftrek.

Ben jij al een echte PvFM’er? 
Hoe meer freelance musici zich aansluiten bij het PvFM, hoe groter onze slagkracht! Vertel dus ook aan al je collega’s over het PvFM en vraag ze zich aan te sluiten. Samen kunnen we hét verschil maken.
Ben je geen freelance musicus maar draag je de cultuursector in het algemeen, en het PvFM in het bijzonder, een warm hart toe? Je kunt bijdragen aan ons werk via deze link.

Vergelijkbare berichten