Einde crisis culturele sector nog ver weg

Het concert- en theaterbezoek trekt nog niet goed aan. Sinds 25 september mogen theaters en concertzalen weer volledig open, maar de kaartverkoop blijft ver achter t.o.v oktober 2019.

Ook bij het Platform voor Freelance Musici komen verhalen binnen van musici die voor legere zalen spelen dan voor de crisis. Er worden zelfs concerten gecanceld vanwege de weinige kaarten die verkocht zijn in de voorverkoop. De Coronacrisis heeft er duidelijk in gehakt bij het publiek. Sommige mensen zijn nog terughoudend in het bezoeken van publieke ruimtes, zijn bang voor Corona of hebben moeite met de QRcode die verplicht is (bron: Taskforce Culturele en Creatieve Sector persbericht 28-08-2021).

Ondertussen worden er kamervragen door Peter Kwint (SP) gesteld. Minister Van Engelshoven (OC&W) heeft onlangs in het cultuurdebat gezegd ‘niemand te laten vallen’. Wij hopen van harte dat ze daarbij niet weer de freelancers en zzp’ers vergeet. De coronacrisis is nog niet voorbij, freelancers hebben het zwaar vanwege alle onzekerheid.

Boek dus snel je kaarten voor alle mooie concerten en voorstellingen die weer te zien zijn. Zo steun je de sector het beste, en geniet je er zelf ook van!


Volkskrant: Meer optredens, minder publiek: kaartverkoop theaters blijft ver achter bij 2019
Beeld: Lloyd Dirks via Unsplash

Vergelijkbare berichten